Представили електричний мотоцикл, здатний розігнатися до 400 км/год

Компанія Lightning Motorcycles представила Tachyon Nb, модифіковану, оптимізовану версію електричного спортивного мотоцикла Strike, призначену для досягнення рекорду швидкості електромотоцикла на суші, націлюючись на швидкість понад 400 км/год.

Назва “Тахіон” відноситься до гіпотетичної частинки, яка рухається швидше за швидкість світла. Nb є скороченням для екзотичного металу ніобію, і на мотоциклі він використовується досить широко. Tachyon Nb виник як спільний проект між Lightning і бразильською компанією CBMM, найбільшим у світі виробником ніобію.

“Ми впроваджуємо ніобієві гальмівні ротори, — каже Деніел Райт, інженер CBMM та особа, відповідальна за розробку проекту, — для покращення високотемпературних характеристик, кілька ніобієвих компонентів у бортовому зарядному пристрої, які дозволяють усій системі бути більш надійними та ефективними, і, нарешті, сталеві труби, що містять ніобій, у поворотному кронштейні та шасі, що дозволяє нам задовольнити вимоги до міцності та ваги”.

Як розповів засновник і генеральний директор Lightning Річард Хетфілд, ніобієві сплави можуть зміцнювати металеві компоненти, а також підвищувати ефективність магнітних властивостей. Це дозволяє зменшити вагу та мініатюризувати інші деталі, що інакше було б неможливо. За словами Хатфілда, лише зарядний пристрій знизив вагу приблизно на 9 кг із використанням цього металу, не втрачаючи потужності та не перегріваючись.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти