В мережі показали відео, як в Україні працює вантажівка MAN із зсувними дверима

Такі вантажівки, як цей тривісний MAN, помічений на одній з київських вулиць, випускалися в обмеженій кількості.

Його особливість – кабіна не з розпашними дверима, як у звичайних моделей такого класу, а зі зсувними. І зроблено це для зручності посадки-висадки в умовах міста. Як багато хто, напевно, вже здогадався мова йде про шасі для комунального сегмента, а точніше про сміттєвоз.

Приблизно такі ж були і у Mercedes-Benz – одну з моделей 1617 (4х2), з надбудовою Faun Kuka, нам пощастило сфотографувати в столиці ще в 2002 році. А тепер ось попався й MAN – також з кузовом марки Faun.

Цікаво, що зсувні двері з правого боку у таких сміттєвозів мають ще й додаткове віконце внизу – для кращого огляду біля колісного простору, що допомагає при маневруванні у дворах.

Сьогодні, звичайно, сміттєвози мають куди більш зручні кабіни – винесені вперед і низькопідлогові, немов у міському автобусі. Законодавцем жанру тут став Mercedes-Benz Econic ще наприкінці 90-х. А за ним незабаром підтягнулися й інші європейські гранди – MAN, IVECO, Renault Trucks, Scania, Volvo Trucks. Вживані Econic досить популярні на українському ринку.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти