«АвтоВАЗ» припиняє складання Lada Granta, у компанії зіткнулися з очікуваною проблемою

Після того, як країни Заходу ввели проти Росії санкційні обмеження, багато сфер зіткнулися з різними труднощами. Не вдалося пройти без збоїв і автопрому. Особливо в даному випадку постраждав «АвтоВАЗ», адже випуск практично всіх моделей був пов’язаний з корпорацією Renault. Як тільки французький розробник залишив російський ринок і відмовився від частки в компанії, «АвтоВАЗ» був змушений перебудовувати власне виробництво та вирішувати питання, пов’язані з логістикою комплектуючих.

Втім, поступово основна низка проблем, з якими зіткнувся російський автовиробник, була вирішена і в компанії оголосили про поступове відновлення процесу складання нових машин. Однією з перших на конвеєр повернулася Lada Granta 2022. Цей головний «бюджетник» має найвищий попит у російських автомобілістів. Відповідно до статистики, кожна п’ята модель на території рф – це Lada Granta.

Про перезапуск виробництва недорогої моделі в АвтоВАЗі оголосили в червні, коли компанія приступила до складання спрощених версій Granta. Автомобіль втратив частину вбудованих можливостей, хоча на його ціні це ніяк не позначилося. Однак напередодні з’ясувалося, що російський виробник знову зіткнувся з нестачею комплектуючих, необхідних для недорогої моделі. Це призвело до того, що восьмигодинна зміна на заводі була завершена достроково і вже через чотири години весь персонал був розпущений по будинках.

Як зараз у російській компанії мають намір оперативно відреагувати на брак комплектуючих для Lada Granta, поки не повідомляється.

Джерело nrj.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти