На скільки зросла вартість доставки автомобілів в Україну і що буде зі ставками далі

За даними ECG – Європейської асоціації перевізників автомобілів, у третьому кварталі нинішнього року ціни на автомобільні вантажні перевезення сягнули чергового історичного максимуму. Експерти з’ясували у вітчизняних експертів логістичної галузі, чи здорожчала доставка автомобілів до України та які перспективи.

За даними щоквартального звіту про тарифи на автомобільні вантажні перевезення в Європі, підготовленого Transport Intelligence, Upply та IRU, у третьому кварталі тарифи на вантажні перевезення у Європі знову зросли. Серед причин зростання – подорожчання дизельного пального, нестача водіїв і посуха в Європі. Наприклад, на перевезення з Мадрида до Парижа контрактні ставки зараз становлять у середньому 1,24 євро/км, що на 2,7% більше, порівняно з попереднім кварталом і на 21,8% порівняно з минулим роком. Середній квартальний приріст на австрійських імпортних лініях у третьому кварталі більш ніж удвічі перевищував середній показник по Європі. На лініях Німеччина-Польща ставки на 23,2% вищі.

Підстав для здешевлення послуг доставки відділ логістики компанії West Auto Hub не бачить. Якщо говорити про український ринок перевезень, зараз він перенасичений пропозицією. Особливо кількість спецтранспорту для перевезення автомобілів (так званих “автовозів”) зросла в період локдауну, коли привезти транспортний засіб з-за кордону можна було лише таким чином.

Ринок перевезень Євросоюзу стабільніший та більш сформований. Серед факторів, які можуть вплинути на ціну, головний – це вартість нафтопродуктів. У разі, якщо ціна на пальне й далі зростатиме, послуги перевезення будуть дорожчати. Іншим важливим фактором буде розмір зарплати водіїв. Тобто, у 2023 році ціна на послуги перевезення у Європі залежатимуть, в основному, від глобальних економічних і політичних чинників, які в умовах війни передбачити дуже важко.

Джерело autoconsulting.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти