Україну заполонили “небезпечні” автомобілі: як не стати жертвою

Завдяки статистиці Інтерполу стало відомо з яких країн в Україну везуть крадені автомобілі, інформує “Твоя МАШИНА”

Багато українців обираючи вживаний автомобіль, розглядають пропозиції європейських країн, але завжди треба пам’ятати, що існує імовірність натрапити на крадену машину.

Кожного року в Україні знаходять сотні автомобілів, які перебувають у розшуку Інтерполу. На сторінках ресурсу “Закон і Бізнес” з’явилась відповідна статистика.

У 2021 році в Україні було знайдено 312 автомобілів, що були вкрадені в: Італії (72), Чехії (59), Німеччині (50), Росії (26), Польщі (18), Словаччині (12), Литві (9), Болгарії та Франції (по 8), Австрії (7), Швеції (6), Бельгії (5), Латвії (4), Великої Британії та Норвегії (по 3), Нідерландів, Швейцарії, Сербії, Іспанії та Мексики (по 2), Румунії, Фінляндії, Греції, Бразилії, Туреччини, Данії, Казахстану, Португалії, Японії, Хорватії, Люксембургу та Боснії і Герцеговини (по 1).

І навпаки, лише 19 вкрадених авто в Україні, в 2021 році були знайдені на території іноземних держав, а саме в: Росії (17), Сербії та Чехії (по 1).

Таким чином, щоб уберегти себе від придбання вкраденого автомобіля з-за кордону, треба дуже уважно перевірити її попереднє “місце прописки” і перевірити за відкритими базами даних МВС. Буває, що під час реєстрації з’ясовується, що авто в розшуку. І щаслива покупка може перетворитися на клопоти.

Перевірити автомобіль у базах даних МВС можна за VIN-номером кузову або шасі. Копією офіційної бази, що періодично оновлюється, є державний пошуковий ресурс «Розшук».

Також можна скористатися сервісами МТСБУ з перевірки чинності страхового поліса та зеленої картки, в яких здійснюється пошук як за державним номером авто, так і за номером поліса.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти