Українцям розповіли, що буде з цінами на пальне у березні

В першому місяці весни не варто чекати на суттєву зміну вартості пального. Причинами є відсутність факторів, здатних дестабілізувати ситуацію.

Про це розповів економічний експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Ситуація на паливному ринку

Він розповів, що зростання вартості нафти на світових ринках не суттєво впливають на загальний обсяг цін на паливо.

“Я думаю, що він (ринок пального — Ред.) триматиметься приблизно на цьому рівні, який є сьогодні. Жодних якихось, на мій погляд, дестабілізуючих факторів сьогодні немає. Ціна на барель нафти марки Brent більш-менш стабільна, вона коливається на $1, це не суттєво впливає на загальний обсяг вартості палива, що сьогодні Україна отримує”, — зазначив експерт.

Також він переконаний, що погодний фактор, який зміниться разом із потеплінням навесні, не такий важливий, як зменшення частоти відключень електроенергії.

Проте стабілізація енергетичної системи навряд чи кардинально вплине на ситуацію на ринку. Водночас, він нагадав про повернення акцизів на паливо до рівня, який був до війни, однак і це не здатне похитнути цінову стабільність.

“Сьогодні паливо сплачує податок на додану вартість (ПДВ) 7%, там є що міняти, тому я думаю, що паливо точно не дешевшатиме. Але я думаю, що воно й не дорожчатиме”, — зазначив Олег Пендзин.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти