Україна, США та ЄС – де найдешевші нові автомобілі

З кожним роком автомобілі стають дедалі дорожчими. Процес зростання вартості нових автомобілів є загальносвітовою тенденцією, але навіть тут є рекордсмени. Так, у деяких країнах вартість нових автомобілів істотно вище порівняно з рештою світу.

Зростання ціни на нові авто, на думку експертів, пов’язане з ускладненням ланцюжків постачання та природним процесом інфляції. Вартість нових автомобілів зростає у США, Європі та Україні. В той же час середня ціна нового авто у різних країнах суттєво відрізняється. Відповідною інформацією поділилися на сайті Autoconsulting.

Зараз у США середня ціна нового автомобіля майже досягла позначки 50 тисяч доларів. При цьому за 2023 рік очікується перевищення попиту над пропозицією і близько 6 мільйонів американців не зможуть дозволити собі бажаний автомобіль. Це пов’язано як із занадто високими цінами, так і з нестачею постачання.

У Європі ціни на нові автомобілі за останні 5 років зросли на 19%. В 2022 році середня ціна нового автомобіля в Німеччині становила 57,800 доларів і вартість продовжує рости.

В Україні схожа ситуація, за перший квартал 2023 року середня вартість нового авто досягла позначки 37 тисяч доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти