В Україні пішохода визнали винним у ДТП: таке сталося вперше

Вперше в Україні суд визнав винним у дорожньо-транспортній пригоді пішохода, який переходив дорогу у невстановленому місці. Про це повідомляє Дорожній адвокат.

Що сталося? Для економії свого часу пішохід вирішив перейти дорогу у невстановленому місці. Пішохід почав переходити дорогу, а в цей час по дорозі їхав автомобіль марки Mercedes Benz, який не помітив пішохода і здійснив наїзд на нього.

В результаті зіткнення машина отримала механічні пошкодження з матеріальними збитками, а саме значну вм’ятину на капоті. Пішохід в свою чергу від удару отримав тілесні ушкодження.

Поліцейські прибули на місце ДТП і відкинули загальне правило «Водій завжди винен» та прийшли до висновку, що винен в дорожньо-транспортній пригоді саме пішохід, який переходив дорогу у невстановленому місці.

Так як тілесні ушкодження середньої тяжкості відсутні, справу перекваліфікували з кримінальної в адміністративну. Поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення саме на пішохода і передали матеріали справи на розгляд суду.

Розглядаючи матеріали справи, суд прийшов до висновку, що “пішохід здійснив перетин проїздної частини в невставновленому місці. А саме поза межами пішоходного преходу та допустив наїзд на себе транспортного засобу Mercedes Benz”.

Даним рішенням суд підтвердив, що відповідальність повинні нести не лише водії, а й пішоходи.

Тепер водій автомобіля має право вимагати в пішохода відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти