Раритетний спорткар за $200 тисяч півстоліття простояв занедбаним у гаражі

В одному з англійських гаражів знайшли занедбаний Facel Vega HK 500 1960 року випуску. Усього було виготовлено лише 490 екземплярів даної моделі із потужним 360-сильним V8 Chrysler. Ці авто користувалися неабиякою популярністю, а в списку власників авто були Пабло Пікассо, Френк Сінатра, Грейс Келлі та Крістіан Діор.

Даний екземпляр знайшли в старому гаражі, його залишили там приблизно 50 років тому. Про це написали в виданні Top Gear.

Останній раз автомобіль їздив в 1972 році, судячи з талону технічного огляду. Екземпляр має 88 500 км пробігу, що не багато, але загальний стан авто бажає кращого.

Автомобіль простояв в гаражі 50 років і за цей час покрився шаром пилу та бруду. Кузов моделі в деяких місцях проіржавів, а днище згнило. Шкіряний салон потріскався. Але, раритет повністю комплектний і, на думку експерта з ретро автомобілів Майка Девіса, його цілком можливо відреставрувати.

Автомобілі Facel Vega зараз в ціні серед колекціонерів, адже їх було випущено відносно небагато. Ціна такого купе в хорошому стані може сягати 200 тисяч доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти