Для українських водіїв вводять нові правила: що зміниться у травні

Через війну дуже багато українців були вимушені виїхати на своїх автомобілях в різні країни. В деяких країнах можна продовжувати пересуватися на автомобілях з українськими номерами, а деякі країни вводять нові правила і обмеження. Декілька днів назад ми писали, що в Чехії водіям потрібно буде реєструвати свої автомобілі, а тепер з’явилася інформація про ситуацію в Німеччині. Вже давно ведуться розмови про те, що в Німеччині усіх українських водіїв зобов’яжуть перереєструвати свої транспортні засоби. В даний момент питання все ще обговорюють, але рішення мають прийняти вже в наступному місяці, тобто в травні.

Згідно з німецьким законодавством на транспортних засобах з іноземною реєстрацією по дорогам країни не можна пересуватися довше, ніж рік після приїзду. Багато українців приїхали в Німеччину на своїх авто з самомго початку війни, тобто з лютого або березня 2022 року. Таким чином вже більшість знаходиться в країні більше року. І тепер цим українцям доведеться по-новому реєструвати свої машини, щоб далі ними користуватися.

Рішення не продовжувати дію пільгового періоду для українських автомобілів погодили представники земельних урядів з питань реєстрації автомобілів під час засідання комітету.

«Усі вважають, що коли спливає термін, потрібно пройти процедуру поставлення на облік. Це і наявність страхування і сплата податків, а також виконання вимог безпеки руху і реєстрації згідно з приписами щодо захисту даних», – зазначили у міністерстві транспорту землі Саар.

Яка процедура очікує українців і що потрібно буде робити, стане відомо після міжвідомчого засідання, яке відбудеться у травні.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти