Старий 63-річний Chevrolet виставили на продаж за 2 мільйони доларів

На сайті аукціону Mecum з’явився спортивний Chevrolet Corvette C1 1960 року. Автомобіль став переможцем двох гран-прі та займав призові місця в престижних перегонах у Ле-Мані та Себрінгу. Під капотом у легенди 290-сильний інжекторний V8.

Раритетний Chevrolet Corvette оцінили у 2 мільйони доларів.

Даний екземпляр Chevrolet Corvette C1 особливий, так як його підготували до змагань на замовлення команди Camoradi. Машина успішно виступала у чемпіонаті GT.

В тому числі, Фред Гембл і Леон Ліллі Chevrolet Corvette став другим у класі в знаменитих перегонах “24 години Ле-Мана” та “12 годин Себрінга”. Також, у 1960 році спорткар став переможцем Гран-прі Куби та Швеції.

Після перегонів у Швеції автомобіль потрапив в аварію, і з нього зняли двигун і коробку передач. Так він і простояв 35 років у розібраному вигляді, але потім його відновили і оснастили силовим агрегатом.

Спорткар Chevrolet Corvette 1960 оснащений 4,6-літровим 290-сильним V8 із рідкісним на той час упорскуванням палива та 4-ступінчастою механічною КПП.

Для змагань машина отримала 140-літровий бензобак, диференціал, що самоблокується, а також гоночні амортизатори та гальма. Corvette полегшили, знявши бампери, проте він зберіг і обробку салону, і пластиковий дах, що знімається.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти