ДТП в якій суддя на смерть збив військового: нові подробиці

Нагадаємо, що вчора вночі сталася страшна ДТП, в якій суддя на блокпосту збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії.

«У ніч на 26 травня близько опівночі голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на автомобілі “Лексус”, рухаючись по проспекту Берестейському, на смерть збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії», – повідомили в “Київ Автомобільний”.

Суддя відмовився проходити відразу тест на алкогольне сп’яніння, хоча мав дані ознаки, а навпаки почав вигадувати, що його побили і взагалі за кермом автомобіля був не він. Також в ЗМІ з’явилася інформація, що цей суддя неодноразово був замішений у скандалах, коли виправдовував інших за “п’яні” ДТП.

Протягом дня з’являлася різноманітна інформація, але останнє що відомо, так це те, що суд надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді Макарівського районного суду Олексія Тандира.

Цю інформацію надали у Київській міській прокуратурі.

Через те, що суддя відмовився відразу пройти обстеження і потім не погоджувався на нього добровільно, у відомстві було підготовлено клопотання щодо примусового відібрання у підозрюваного біологічних зразків для проведення аналізів.

За фактом резонансного ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Суддя затриманий у порядку ст. ст. 208, 482 КПК України.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти