Скільки коштує обслуговування старого Ferrari: цифри шокують

Власник однієї Ferrari 430 Scuderia поділився своїм досвідом про перше дороговартісне технічне обслуговування, яке обійшлося йому у 14 000 доларів.

Купівля вживаного автомобіля завжди несе певний ризик через його історію володіння. Незважаючи на перевірки, які можуть виявити багато потенційних проблем, іноді деякі проблеми можуть просочитися, що призводить до великих витрат на обслуговування та ремонт.

Один з власників Ferrari 430 Scuderia дізнався про це на власній шкірі, коли він отримав рахунок на перше технічне обслуговування автомобіля, яке обійшлося йому приблизно у 14 000 доларів.

Власник залишив свій суперкар у механіка перед Різдвом, а через місяць отримав електронного листа з докладним описом усіх виявлених проблем. Йому знадобилися нові деталі для підвіски, втулки та гумові прокладки, які він вирішив замінити в іншій майстерні. Крім того, у Ferrari були проблеми з витіком охолоджуючої рідини, двері брязкали, задні ліхтарі не були закріплені належним чином, були проблеми з запірними механізмами дверей та зіржавілими глушниками вихлопної системи.

Після місяця від отримання першого листа, власник отримав ще одне повідомлення, в якому було описано ще більше проблем. Очікується, що під час розбирання автомобіля механік знайде ще більше проблем. Власникові довелося замінити термостат та перефарбувати кришки камер.

Крім того, він регулярно проводив технічне обслуговування, вартість якого становила близько 1400 доларів. Це включало заміну салонного та повітряного фільтрів, допоміжного ременя, масла та масляного фільтра, масла в коробці передач та акумуляторів у ключі.

Механічна майстерня відзначила, що гальма автомобіля були зношеними, але не потребували негайної заміни. Також Ferrari потребував нових шин, а внутрішня обробка його не була належно підігнаною, хоча це ще не становило серйозної проблеми.

Якщо йти від загальної правиловості, то чим дорожчий автомобіль, тим більше коштує його обслуговування, що може перетворити доступні суперкари та розкішні моделі на фінансовий кошмар. Хоча 14 000 доларів не є малими грошима для обслуговування автомобіля, проте це значно дешевше, ніж, наприклад, таке складне і дороге авто, як Bugatti Chiron.

За чотирирічний інтервал обслуговування Bugatti, яке є найбільш важливим для автомобіля, власнику доведеться заплатити вражаючу суму в 34 000 доларів, включаючи широкий перелік послуг. Технічні спеціалісти замінять масло передньої та задньої осей, свічки запалювання, охолоджуючу рідину, приводний ремінь, гідравлічне масло та фільтр, масло та фільтр коробки передач, фільтр двигуна та інші компоненти.

Джерело motor1.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти