Українці почали активно купувати преміальні автомобілі

Темпи зростання преміум-сегменту автомобільного ринку в Україні продовжують залишатися вражаючими. За перші п’ять місяців цього року в країні було продано 5,2 тис. нових легкових автомобілів преміального сегменту, що становить збільшення попиту у 2,3 рази порівняно з минулим роком. Доля автомобілів преміум-класу на ринку нових автомобілів зросла з 14,5% минулого року до більш ніж 22% цього року, що свідчить про значне зростання на 130%, хоча загальні продажі нових легкових автомобілів зросли лише на 51%.

Особливо висока доля преміальних автомобілів спостерігається в сегменті кросоверів та позашляховиків, де вона складає 23,2% порівняно з 16,3% минулого року.

Серед автомобілів преміум-сегменту найпопулярнішими в Україні стали автомобілі BMW, які складають третину всіх продажів преміальних автомобілів. Продажі автомобілів BMW зросли більше ніж в 3,3 рази порівняно з минулим роком. На другому місці розташувалися автомобілі Mercedes-Benz з дворазовим зростанням продажів, а на третє місце вийшли автомобілі Lexus, продажі яких збільшилися більше ніж в 4 рази порівняно з минулим роком.

Також значні продажі фіксуються майже у всіх ТОП-моделях преміального сегменту, особливо серед кросоверів, таких як Mercedes-Benz GLE (+144%), BMW X7 (+383%), BMW X5 (+158%) та інші.

Найвищий відсоток преміальних автомобілів спостерігається в Одесі та області, де вони складають 35% ринку автомобілів. Також вищі показники фіксуються у Львівській області (28%), на Волині (26%) та в Києві (24%).

Джерело autoconsulting.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти