Українським водіям доведеться платити за проїзд дорогами

Агентство відновлення в Україні вказало на можливість введення перших платних доріг у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Одеській та Полтавській областях. Зараз проводиться техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту за рахунок державного бюджету, повідомляє “Інтерфакс -Україна”.

Голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури, Мустафа Найєм, повідомив про це на круглому столі “Транспорт, логістика та інфраструктура” під час Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні. За його словами, проєкт ТЕО наразі розробляється для вищезгаданих областей з використанням коштів з державного бюджету. Загальна вартість проєкту оцінюється приблизно у 6,5 мільярдів доларів.

Мустафа Найєм назвав цей проєкт одним із найперспективніших в Україні. Працюючи над ним ще до конфлікту на сході країни, Держагентство зареєструвало законопроєкт, який дозволить реалізувати цю ініціативу, хоча ще не відбулася повномасштабна реалізація проєкту. Очільник агентства повідомив, що реалізацію проєкту розпочнуть відразу після залучення партнерів, а вже зараз компанії з Європейського Союзу виявили зацікавленість у співпраці.

Також на цьому круглому столі віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Альфонсо Гарсіа Мора повідомив про підписання меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством відновлення, Агентством відновлення та IFC щодо розвитку системи платних доріг, яка, за його словами, є критично важливим аспектом.

Джерело biz.censor.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти