В Україні з’являться платні дороги: що відомо

Агенція відновлення в Україні зазначила про можливість впровадження перших платних доріг у кількох областях країни, зокрема в Львівській, Дніпропетровській, Київській, Одеській та Полтавській областях. Зараз ведеться техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту, яке фінансується за рахунок державного бюджету, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

Голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури, Мустафа Найєм, оголосив про це під час круглого столу “Транспорт, логістика та інфраструктура” під час Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні. Він зазначив, що наразі розробляється проєкт ТЕО для зазначених областей, і для його реалізації використовуються кошти з державного бюджету. Загальна вартість проєкту оцінюється приблизно в 6,5 мільярдів доларів.

Мустафа Найєм назвав цей проєкт одним з найбільш перспективних в Україні. Робота над ним розпочалась ще до війни, і Держагентство зареєструвало законопроєкт, який дозволить здійснити цю ініціативу, хоча повномасштабна реалізація проєкту ще не відбулась. Глава агентства повідомив, що реалізацію проєкту розпочнуть негайно після залучення партнерів, а вже зараз компанії з Європейського Союзу виявили зацікавленість у співпраці.

Також під час круглого столу віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Альфонсо Гарсіа Мора повідомив про підписання меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством відновлення, Держагентством відновлення та IFC щодо розвитку системи платних доріг, яка, за його словами, є надзвичайно важливим аспектом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти