Платні дороги з’являться в Україні: до чого варто готуватися водіям

Україна збирається побудувати свої перші платні дороги у Київській, Одеській, Полтавській та Львівській областях, згідно з оголошеним проектом. Цей проект, який був затриманий через війну, може бути реалізований найближчим часом. Планується збудувати дороги за кошти Держбюджету, а проїзд по ним буде платним. Наразі проводиться підготовка техніко-економічного обґрунтування проекту, повідомляє Інтерфакс.

Мустафа Наєм, голова Держагентства відновлення, оголосив про цей новий проект. Загальна вартість проекту оцінюється приблизно в $6,5 млрд. В Держагенстві відновлення вважають цей проект одним з найбільш перспективних в Україні, хоча законодавча база для нього поки що готова лише частково. За словами Наєма, законопроект щойно був зареєстрований.

Початок реалізації проекту не пов’язаний з закінченням війни, оскільки Міністерство буде готове розпочати роботу, як тільки знайдуться інвестори. Вже є кілька компаній з Європейського Союзу, які виявили зацікавленість цими проектами. Для забезпечення подальшого розвитку проекту Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписала меморандум про взаєморозуміння з Міністерством відновлення та Агентством відновлення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти