В Україні з’являться платні дороги: вже визначили 5 областей

За останніми новинами, в Україні планується введення платних доріг в п’яти областях: Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській та Полтавській. Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) для цих доріг вже готується за кошти держбюджету. Голова Держагентства відновлення, Мустафа Найєм, оголосив про це під час круглого столу “Транспорт, логістика та інфраструктура”, що відбувся в рамках Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

Загальна вартість проєкту оцінюється в $6,5 млрд. Зараз проводяться ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей, а витрати на це фінансуються з державного бюджету. Мустафа Найєм зазначив, що партнерів для реалізації проєкту планують залучити з Євросоюзу, і після їх приєднання розпочнуться роботи.

Важливо зазначити, що платні дороги будуть стосуватися лише вантажних автомобілів. Цей проєкт вважається одним із найбільш перспективних в Україні, і вже зараз є зацікавлені компанії з Євросоюзу. Мустафа Найєм наголосив, що роботу над проєктом почали ще до повномасштабного вторгнення, і хоча його остаточна реалізація залежить від появи партнерів, необхідних змін в законодавстві вже здійснено.

Джерело akcenty.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти