В Україні засвітився найдорожчий позашляховик у світі

Мова йде про Rolls-Royce Cullinan, який вважається найдорожчим серійним кросовером. Україна пропонує цей позашляховик за ціною від $600 000 до $850 000, а навіть досягає вартості $850 000 за лімітовану версію Frozen Lakes. Хоча це дуже висока ціна, може здивувати, що в Україні вже є понад 50 зареєстрованих екземплярів цього автомобіля, повідомляє видання “ТопЖир”.

Зазначимо, що ця кількість включає тільки автомобілі, які були зареєстровані в Україні, існують також Rolls-Royce Cullinan з іноземною реєстрацією, хоча їх кількість менша. Недавно в Чернівцях помітили один з таких автомобілів, який з’явився на дорогах. Раніше цей номерний знак належав Porsche Cayenne.

Rolls-Royce Cullinan – це розкішний позашляховик, який отримав свою назву на честь найбільшого алмаза, що був знайдений і пізніше став частиною британської корони. Цікаво, що лише у 2023 році було перереєстровано в Україні 14 позашляхових Роллс-Ройса. Варто відзначити, що серед них не було жодного нового автомобіля без пробігу, який потребував би першої реєстрації.

Автомобіль побудований на алюмінієвій платформі Aluminium-Spaceframe Architektur (ASF) з інтегрованою рамою, яку також використали для нового Rolls-Royce Phantom. Він оснащений двигуном серії N74 об’ємом 6,75 літра V12, який здатний розвивати потужність 571 кінської сили і крутний момент 850 Нм, а також 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач ZF 8HP і повним постійним приводом. Довжина цього кросовера перевищує 5 метрів, але він є трохи коротшим, ніж Rolls-Royce Phantom.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти