В Україні заборонять експлуатувати деякі автомобілі

Україна планує заборонити експлуатацію автомобілів без сертифікату відповідності, згідно з новим законопроєктом №9460, який вже зареєстровано у Верховній Раді.

Автори законопроєкту №9460 прагнуть забезпечити відповідність українського законодавства європейському, оскільки Угода про асоціацію з Євросоюзом передбачає зобов’язання щодо виконання технічних регламентів та стандартизації.

Проект закону №9460 вводить поняття документа, який підтверджує відповідність ТЗ вимогам технічних регламентів та екологічних норм. Такі документи, видані іншими органами, будуть визнаватись відповідними вимогам Євросоюзу та FIA.

Затвердження законопроєкту №9460 означатиме, що автомобілі без сертифікату відповідності не можна буде експлуатувати. Однак автовласникам не потрібно буде мати окремі документи про відповідність, оскільки ця інформація буде міститися в сертифікаті.

Сертифікат відповідності є документом, що засвідчує відповідність автомобіля європейським стандартам та його право на вільне переміщення в країнах Євросоюзу. В ньому вказуються дані про автомобіль і виробника, номер затвердження типового зразка, технічні характеристики та інша інформація.

Законопроєкт №9460 наразі розглядається профільним Комітетом з питань економічного розвитку Верховної Ради. Комітет повинен дати свій висновок, після чого законопроєкт буде обговорено депутатами на пленарному засіданні.

Перспективи прийняття законопроєкту №9460 вважаються досить високими. Проте, слід зачекати на висновки профільного комітету Верховної Ради.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти