Якість авто різко знизилася: чим незадоволені автовласники у 2023 році

Сучасні автомобілі стають все більш технологічними, але разом із зростанням функціональності знижується якість, так вважають експерти J.D. Power. Вони провели дослідження, в якому опитали понад 93 тисячі власників та орендарів автомобілів 2023 року випуску.

Під час дослідження було задано 223 питання, і виявилось, що на кожні 100 автомобілів у середньому припадає 192 проблеми – це на 12 більше, ніж у 2022 році, і на 18 більше, ніж у 2021 році.

Навіть такі деталі, як підсклянники, потрапили під удар, оскільки через додавання нових функцій, наприклад, бездротової зарядки для смартфона, їх форма часто стає неправильною, а розташування – не зручним для використання.

Другою найбільшою проблемою у 2023 році стали дверні ручки. Дизайн цих ручок, особливо у електромобілях, дратує власників автомобілів, які вважають їх складними та неінтуїтивними.

Дослідження також показало, що збільшилася кількість скарг на недостатньо гучні автомобільні гудки та роботу мультимедійних інтерфейсів, таких як Apple CarPlay та Android Auto, які дозволяють бездротово синхронізувати медіа системи зі смартфонами.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти