Не дивлячись на війну з початку 2023 року українці купили авто майже на 12 млрд доларів

Підсумком першої половини 2023 року стали високі обсяги продажу вживаних легкових автомобілів українцями через інтернет. За даними Інституту досліджень авторинку, загальна вартість проданих автомобілів за цей період склала майже 12 мільярдів доларів. За червень, зокрема, було розміщено 255,5 тисяч оголошень продажу, що зробило цей місяць другим за активністю протягом першого півріччя. Пік активності виявився в березні, коли було опубліковано 256,8 тисяч оголошень, тоді як найменше активним став квітень з 218,3 тисяч оголошень.

Тривале зростання інтернет-продажів автомобілів спостерігається протягом останніх трьох місяців, і показники червня збільшилися на 15,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Сукупна вартість автомобілів, розміщених у оголошеннях за першу половину 2023 року, досягла $11,89 мільярда, з них у червні було розміщено оголошень на суму $2,22 мільярда, що на 11% більше, ніж у червні 2022 року.

Українці активно пропонують до продажу вживані легкові автомобілі в середньому на суму приблизно $2 мільярди щомісяця, що свідчить про стабільний попит на ринку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти