В українських водіїв з’явилася ще одна підстава для скасування штрафу за порушення ПДР

Правозахисники наголошують на тому, що рапорт, складений працівником поліції, не є достатнім доказом у справі. Для встановлення факту порушення правил дорожнього руху необхідні належні докази, такі як фото, відеозаписи, пояснення свідків тощо. Однак, деякі працівники поліції все ж зловживають своїм статусом.

Недавно, поліцейські зупинили водія і звинуватили його в порушенні правил дорожнього руху, стверджуючи, що він проїхав кругове перехрестя в протилежному напрямку. Внаслідок цього, водію була висунута постанова про накладення штрафу в розмірі 340 грн.

Однак, водій не згодився з таким рішенням і оскаржив постанову в суді. Під час судового засідання суд вимагав підтвердити факт порушення належними доказами, проте з’ясувалося, що відповідних доказів просто не існує.

Замість надання припустимих доказів, інспектор склав рапорт, в якому стверджував, що сам бачив факт порушення “на власні очі”. Але суд не взяв до уваги цей рапорт, зазначивши, що інспектор є представником державного органу, що виконує функції нагляду за безпекою дорожнього руху.

Таким чином, суд зробив висновок, що рапорт поліцейського не може слугувати доказом винуватості особи у вчиненні адміністративного правопорушення. В результаті розгляду справи, суд визнав постанову поліції незаконною та скасував її.

Таким чином, рапорт, складений працівником поліції, не є достатнім доказом порушення правил дорожнього руху водієм.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти