Великі штрафи для українських водіїв: кому заборонять керувати автомобілем

Україна взяла на озброєння більш жорсткі санкції для водіїв, які порушують правила дорожнього руху після позбавлення прав. За статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, встановлений штраф у розмірі 20 400 гривень для таких порушників. Однак, повторні порушення цієї категорії будуть мати серйозніші наслідки.

Якщо водій знову впаде у поле зору патрульних після позбавлення прав, йому загрожуватиме штраф в розмірі 40 800 гривень, а також можливе позбавлення права керувати автомобілем на строк від 5 до 7 років. При цьому важливо пам’ятати, що водій має лише 10 днів на оскарження такого покарання, і якщо він успішно оскаржить постанову, її дія буде призупинена до остаточного рішення суду.

Слід зазначити, що інспектор не має права виносити постанову за повторне порушення на підставі зазначеної статті 126. Однак, якщо водій не оскаржить першу постанову у встановлений термін, йому загрожує штраф у розмірі понад 40 тисяч гривень і позбавлення права керування на 5-7 років.

Раніше, штраф за керування автомобілем після позбавлення прав у країні становив всього 510 гривень, що не впливало на порушників належним чином. Тому прийнято рішення збільшити суворість покарання, щоб впливати на поведінку водіїв та забезпечити безпеку на дорозі.

Джерело u-news.com.uа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти