Українців чекає нове підвищення цін на пальне: коли і на скільки подорожчає бензин

Ціни на пальне в Україні продовжують зростати, і ця тенденція не збирається змінюватися. Від 1 липня введено повний розмір податку на додану вартість (ПДВ), а запаси палива, закуплені трейдерами за старою ціною, вже вичерпалися, пише “Обозреватель”.

Згідно з прогнозами генерального директора однієї з мереж АЗС Леоніда Косянчука, вартість бензину збільшиться приблизно на 3-4 гривні у найближчі один-два тижні, що може призвести до цін в районі 51,5-52,5 гривні за літр А-95. Косянчук попереджає, що сподіватися на зниження цін внаслідок сприятливої зовнішньої кон’юнктури не варто.

Цей прогноз підтверджує засновник Prime Group Дмитро Леушкін, який стверджує, що хоча 60 гривень за літр поки не є реальним, ціни вже збільшилися і можуть продовжувати рости. Він вважає, що рішення повернути оподаткування пального передчасне, а спекуляції трейдерів щодо збільшення цін приведуть до зростання вартості бензину для кожного українця.

На думку експертів, ринок палива потребує регулювання з боку уряду та Антимонопольного комітету. Однак, існує протилежний погляд, зазначаючи, що втручання держави може призвести до скорочення обсягів палива та дефіциту. У минулому, коли Україна змінила постачальника пального на європейський ринок, така ситуація спостерігалася. Разом із підвищенням цін на пальне, зростають і ціни на перевезення, що впливає на індекс зростання цін.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти