Українцям розповіли, яких водіїв змусять “перездавати на права” кожні 5, 10 та 15 років

Український уряд робить значні кроки для підвищення безпеки дорожнього руху та компетентності водіїв, оголосивши про комплексне переоформлення всіх водійських посвідчень в країні. Згідно із запропонованим законодавством, громадяни України будуть зобов’язані оновлювати свої водійські посвідчення кожні 10-15 років залежно від законів, прийнятих Верховною Радою. Ця ініціатива спрямована на забезпечення актуальності навичок та знань водіїв, що підвищить безпеку дорожнього руху в країні. Додатково, водії транспортних компаній зобов’язані будуть підтверджувати свої права кожні п’ять років відповідно до стандартів ЄС.

Раніше у 2023 році Україна впровадила значні спрощення у процесі отримання водійських посвідчень. Важливою зміною стала можливість громадян отримати водійське посвідчення в будь-якому місті незалежно від місця отримання освіти. Ця гнучкість дозволяє українцям брати уроки водіння, складати іспити та отримувати посвідчення в сервісних центрах у будь-якому куточку країни.

Міністерство внутрішніх справ України підтвердило, що за новими правилами водійські посвідчення можна отримати у будь-якому сервісному центрі по всій країні. Цей спрощений підхід створений для зручності громадян, які прагнуть отримати або поновити свої посвідчення. Крім того, така ініціатива дозволяє водіям складати практичні іспити з водіння та отримувати посвідчення в будь-якому сервісному центрі МВС, спрощуючи загальний процес.

Ці трансформаційні зміни, здійснені українською владою, підкреслюють прихильність до підвищення безпеки дорожнього руху та впровадження відповідального і компетентного водіння. Періодичне переоформлення посвідчень та вимога до водіїв транспортних компаній періодично підтверджувати свою кваліфікацію сприятимуть усвідомленню культури відповідальності та професіоналізму серед водіїв.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти