Виписують фальшиві штрафи: водіїв попередили про нову хитрість поліції

Правозахисники звертають увагу на те, що рапорт працівника поліції не може слугувати доказом в справі, і не звільняє його від обов’язку представити належні докази про порушення. Для підтвердження факту порушення необхідні фото, відеозаписи, свідчення свідків тощо. Проте, деякі працівники поліції продовжують зловживати своїми повноваженнями, інформує “Дорожній адвокат”.

Недавно поліцейські зупинили водія за порушення правил дорожнього руху, звинувативши його в тому, що він проїхав кругове перехрестя в протилежному напрямку. На підставі цього інспектор виписав штраф на суму 340 грн.

Водій був не згоден і оскаржив постанову в суді. Але під час розгляду справи виявилося, що інспектор не представив жодних доказів порушення.

Замість доказів, інспектор написав рапорт, в якому зазначив, що бачив факт порушення “на власні очі”. Однак, суд відмовився визнавати цей рапорт як доказ, зазначивши, що інспектор є представником державного органу, який наглядає за безпекою дорожнього руху.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що рапорт поліцейського не може служити доказом винуватості особи у вчиненні адміністративного правопорушення. За результатами розгляду справи, суд визнав постанову поліції незаконною та скасував її.

Таким чином, рапорт інспектора не є достатнім доказом для підтвердження порушення правил дорожнього руху водієм.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти