В Україні послаблять тиск на водіїв: що задумали у Раді

Українські парламентарі пропонують тимчасово заборонити муніципальним інспекторам з паркування евакуювати автомобілі за порушення правил стоянки під час воєнного стану. Згідно з законопроєктом №9092-3 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, водіям дозволять паркуватися практично будь-де.

На думку народних депутатів, більшість місцевих виконавчих комітетів зловживає наданим правом на тимчасове затримання транспортних засобів, перетворюючи евакуацію машин на власний бізнес-проєкт. Це призвело до значного зростання кількості випадків тимчасового затримання автомобілів протягом року дії воєнного стану в Україні.

За пропозицією депутатів, повноваження на тимчасове затримання транспортних засобів мають бути передані національній поліції. Це дозволить уникнути масової евакуації автомобілів громадян, а також зменшить напругу у суспільстві, викликану можливими зловживаннями з боку посадових осіб виконавчих органів місцевих рад. Відмітимо, що така зміна пов’язана з особливими умовами воєнного стану, коли водіям може бути необхідно залишити автомобіль негайно під час повітряної тривоги або для негайної евакуації людей, що стає неможливим, якщо транспортний засіб знаходиться на спеціальному майданчику.

Джерело novyny.live
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти