Студенти-хакери змогли взламати програмне забезпечення Tesla та включити платні функції

Програмне забезпечення, яке встановлюється у машинах Tesla, піддалося взлому з боку студентів з Technische Universität Berlin. За допомогою знайденої уразливості в інформаційно-розважальній системі, вони отримали можливість безкоштовно активувати преміальні функції. Наприклад, вони змогли увімкнути обігрів задніх сидінь, вартість активації якого становить 300 доларів.

Крістіан Верлінг, що брав участь у взломі, вказав на те, що знайдена уразливість також дозволяє активувати систему автопілота Full Self-Driving та навігацію в тих регіонах, де вони були заблоковані.

За його словами, взлом став можливим завдяки маніпуляціям з напругою живлення процесора AMD, що використовується в інформаційно-розважальній системі Tesla. Після збою він почав приймати змінений код.

Хакер запевнив, що уразливість цього процесора дозволяє отримати доступ до багатьох інших функцій. Результати проведеної роботи дослідники представлять на конференції Black Hat з кібербезпеки, яка пройде в Лас-Вегасі.

Tesla мабуть не зможе усунути знайдену проблему у найближчому майбутньому, оскільки компанії доведеться змінити обладнання в комп’ютерній частині автомобіля.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти