Українські водії мають можливість обходити штрафи поліції: інструкція

Штраф є найпоширенішою формою покарання за порушення правил дорожнього руху (ПДР) в Україні. Проте іноді, в окремих випадках, водій може оскаржити його та отримати лише усне попередження. Про цей процес і як досягти такого результату розповідається у матеріалі «РБК-Україна».

Існують випадки на дорозі, коли можуть виникнути різні ситуації, які не завдають шкоди іншим учасникам руху та не спричиняють аварійну ситуацію. Такі незначні правопорушення, відповідно до статті 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення, можуть вважатися малозначними, і інспектор може вирішити дати водію усне попередження.

Насамперед варто зазначити, що не існує чіткого переліку ситуацій на дорозі, що гарантовано дають підстави для усного попередження. Вирішенням цього питання займається сам інспектор, керуючись супутніми обставинами та ситуацією на місці.

Якщо водій впевнено відчуває, що не вчинив жодного серйозного порушення, він може наполягати на отриманні усного попередження. В цьому випадку варто аргументувати свою думку та звертатися до інспектора з проханням про таке покарання.

Якщо водію нададуть усне попередження, він звільняється від сплати штрафу та не притягується до адміністративної відповідальності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти