Поліція почала полювати на авто з брудними номерами: як вберегти себе від штрафу

Юристи звернули увагу на збільшення кількості адміністративних проваджень за статтею ст.121-3 КУпАП за використання брудних номерних знаків. Поліція почала частіше використовувати це як привід для зупинки транспортного засобу, а також намагатися штрафувати водіїв за це порушення, оскільки розмір штрафів за нього зріс останнім часом у п’ять разів і становить щонайменше 1190 грн.

Як уберегти себе від такої ситуації, пояснюють експерти. Зокрема, юристи звертають увагу на важливу особливість при розгляді таких справ — брудний номерний знак не повинен читатися з відстані 20 метрів.

Підставою для притягнення водія до відповідальності за ст.121-3 КУпАП має бути фото- чи відеофіксація порушення. Окремо слід заміряти відстань, з якої на фото або відео не можна роздивитись автомобільний номерний знак.

Юристи рекомендують після зупинки усунути потенційне порушення. Якщо співробітник поліції звинуватить вас у використанні брудних номерних знаків, слід попросити його надати відповідні докази. Будь-який штраф за цією статтею надалі буде визнано незаконним.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти