Автомобільна мобілізація: кому з водіїв слід готуватись

З початку повномасштабного вторгнення Росії, в Україні діє військовий стан, який передбачає мобілізацію не лише людей, а й транспортних засобів. Автомобілі за наявності такої необхідності можуть вилучати та відправляти на фронт.

Спеціально у рамках автомобільної мобілізації МВС щокварталу складає звіт для територіальних центрів комплектування (ТЦК, військкоматів). Туди вносять дані про реєстрацію нових та перереєстрацію транспортних засобів, якими володіють різного роду підприємства. Ці автомобілі в перспективі можуть забрати та передати ЗСУ.

За законом, не можна вилучати машини у диппредставництв інших країн, іноземних організацій, іноземних громадян, держбанків, підприємств із високою суспільною значимістю, а також задіяних у мобілізаційних заходах.

Важливо розуміти, що мобілізацію авто можуть проводити лише через ТЦК із дотриманням спеціальної процедури, що включає оцінку та документування передачі авто. Власник може сам вибирати конкретний транспортний засіб, який може бути передано армії. Повернути авто мають після завершення режиму воєнного стану. Також можлива грошова компенсація у разі, якщо авто не підлягає поверненню.

Джерело 24.tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти