Українським водіям нагадали про важливу заборону на період воєнного стану

В Україні продовжує діяти правовий режим воєнного стану, а з ним і відповідні обмеження. Багато автомобілістів згодом забули про це, що для них може закінчитися неприємностями та проблемами із законом.

Голова департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, зокрема, нагадав, що в Україні заборонено використання автомобільних відеореєстраторів, за допомогою яких ворог може отримати інформацію про об’єкти військової та цивільної інфраструктури, переміщення та місця дислокації Сил оборони. Причому чиновник наголосив, що зазначені відомості з камери в машині російські спецслужби можуть отримати навіть без відома власника.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні також з’явилася додатково стаття 114-2 Кримінального кодексу, яка передбачає до 12 років ув’язнення за несанкціоноване розповсюдження зазначеної інформації. І хоча юристи звертають увагу, що лише сам факт зйомки дорожньої обстановки під цю норму не підпадає, автомобілістам рекомендують уникати використання засобів фото- та відеофіксації на час воєнного стану, щоб не потрапити в халепу і не пояснювати перед силовиками мотиви своїх дій.

Джерело UA.NEWS
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти