Китайці почали боротися з неправильним паркуванням за допомогою величезних присосок

Проблема неправильного паркування давно хвилює владу багатьох країн. Вона може призвести до нещасних випадків та створювати серйозні проблеми для руху. В основному для врегулювання цієї проблеми використовуються штрафи, але вони не завжди є ефективними. У зв’язку з цим деякі чиновники вдаються до оригінальніших методів покарання, таких як присоски.

У Китаї, де також за порушення правил паркування передбачені штрафи, влада вирішила використовувати великі присоски як незвичайний засіб покарання порушників.

Ці присоски кріпляться до дверей водія автомобіля і мають шнур, який обмотує бічне дзеркало. Шнур запобігає падінню присоски на дорогу, якщо вона випадково відкріпиться від дверей.

Усередині цих пристроїв розміщено таймер та GPS. Таймер використовується для відстеження часу, протягом якого пристрій залишався прикріпленим: чим довше він знаходиться на автомобілі, тим вищий штраф. GPS використовується для відстеження розташування порушника.

Згідно із заявами влади, ці присоски не лише накладають штраф, а й покликані присоромити водіїв. Мета полягає в тому, щоб водії почувалися незатишно, коли вони змушені їздити з присоскою на автомобілі.

Вперше цю ідею почали застосовувати на практиці у 2022 році у місті Чженьчжоу. Автором ініціативи є місцевий чиновник на ім’я Ван Цзянь. Він був обурений кількістю неправильно припаркованих автомобілів у місті та вигадав цей спосіб, щоб покарати порушників та змінити їхню поведінку.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти