“Волгу” ГАЗ-21 адаптували для їзди залізницею: фото

Радянський седан ГАЗ-21 неодноразово переробляли, надаючи раритетному авто різну зовнішність. У мережі нещодавно з’явилися фото справді унікального доопрацювання «Волги», яке було перетворено на дрезину, здатну пересуватися залізними рейками.

Сьогодні незвичайну “Волгу” ГАЗ-21 можна побачити у залізничному музеї німецького міста Бад-Наухайм. Цей автомобіль привертає увагу відвідувачів своєю унікальністю та незвичайністю.

ГАЗ-21 “Волга” третьої серії (1962-1973 років) була адаптована для пересування залізницями в Югославії. На ній були встановлені величезні залізничні колеса, для цього потрібно було внести зміни до передньої підвіски. Спереду було додано зчіпний пристрій, який давав можливість “Волзі” стати частиною поїзда. Крім того, на автомобіль були встановлені спеціальні домкрати, що дозволяють піднімати його та з’їжджати з рейок.

Після розпаду Югославії, ця унікальна дрезина продовжила свою роботу в Македонії, де вона була включена до складу компанії Makedonski Železnici у Скоп’є. Однак згодом автомобіль прийшов у жахливий стан і був залишений просто неба, де почав корозувати.

2005 року “Волгу” ГАЗ-21 викупив німецький музей, і в період з 2008 по 2009 роки вона пройшла повну реставрацію. Після реставрації автомобіль був протестований у Німеччині та з 2010 року він експонується у музеї. Ця унікальна “Волга” ГАЗ-21 стала не лише історичним артефактом, а й свідченням дивовижного мистецтва технічної трансформації.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти