Страйк польських перевізників: протестувальники не пускають в Україну майже 2 500 вантажівок

Ситуація на українсько-польському кордоні погіршується через страйк польських перевізників. Приблизно 2 500 вантажівок через блокаду та протести поляків зараз чекають на можливість покинути Польщу і вїхати до України на трьох пунктах пропуску: Дорогуске, Корчева та Гребене.

Під час телемарафону Андрій Демченко, представник Державної прикордонної служби України, зауважив, що спричинена забастовкою поляків черга на кордоні продовжує зростати. Близько 50% із 2 500 вантажівок очікують на в’їзд в Україну через пункт пропуску “Ягодин”. Решта автомобілів сконцентровані в напрямках пунктів пропуску “Рава-Руська” та “Краковець”, де також їх блокують місцеві протестувальники.

“Рух ускладнений на більшості доріг як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. Єдиний напрямок, де рух автомобілів на виїзд із України до Польщі зберігається в порівняно нормальному режимі, це пункт пропуску ‘Краковець'”, – пояснив Демченко.

Представники Державної прикордонної служби України сподіваються на вирішення ситуації з страйком та блокуванням вантажівок на кордоні після зустрічі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з представниками польських влад і перевізниками. Ця нарада запланована на понеділок, 13 листопада.

За інформацією від RMF, час очікування на пунктах пропуску складає 55-140 годин.

Страйк польських перевізників триває з 6 листопада. Протестувальники вимагають обмежити реєстрацію транспортних компаній із іноземним капіталом в Польщі, відновити дозволи на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

Організатори акції обіцяють продовжувати протести до 3 січня. Проте приватні автомобілі та автобуси можуть проїжджати без перешкод.”

Джерело babel.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти