Водіям назвали одну популярну помилку поліції, через яку суди масово скасовують штрафи

Останнім часом суди стали частіше скасовувати автомобільні штрафи через одну поширену помилку поліції. Як повідомляє «Дорожній адвокат», прецедентом у судовій практиці використовується відсутність цифрового підпису патрульних на наданих відеозаписах про порушення правил дорожнього руху водіями транспортних засобів. Насамперед йдеться про справи за фактом порушення швидкісного режиму.

Про черговий такий випадок розповіли юристи компанії. Як доказ порушення, інспектор надав у суді відеозаписи з пристрою вимірювання швидкості TruCAM. Суд підтвердив факт порушення, але звернув увагу на відсутність цифрового підпису інспектора на записах.

Суд дійшов висновку, що відсутність цифрового підпису робить надані відеозаписи неприпустимими як доказ порушення. У своїй ухвалі суд посилається на невиконання інспектором процедурних вимог, а саме відсутність електронного цифрового підпису на наданих матеріалах.

Постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 09.08.2023 у справі №367/3758/22 наголошує, що відповідальність за дотримання процедур накладення штрафу лежить на інспекторі, і відсутність цифрового підпису робить надані докази неприпустимими.

Цей випадок наголошує на важливості дотримання законних процедур у процесі виявлення та покарання порушень. Водії, які оскаржували штрафи, успішно звільняються від них на підставі недостатньої документації, що наголошує на необхідності ретельного виконання поліцейськими процедурних вимог.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти