Популярний в Україні кросовер масово відкликають через ризик пожеж

Автомобільний гігант Toyota готує масштабну кампанію для більш ніж 2 мільйонів кросоверів популярної в Україні моделі RAV4, випущених з 2013 по 2018 рік. Причиною відкликання став серйозний конструктивний прорахунок, який може спричинити ризик пожежі.

Проблема торкається власників Toyota RAV4 у Північній Америці, включаючи США, Канаду та Мексику. Виявлений дефект пов’язаний з 12-вольтовими акумуляторами, встановленими у вказаних моделях. За наявними даними, виробник використовував блоки різного розміру, що призвело до ненадійної фіксації і, як наслідок, можливості відриву акумуляторного блоку під час руху.

У разі відриву акумулятора, позитивна клема може зіткнутися з притискним затискачем, створюючи ризик короткого замикання та, відповідно, займання. За даними, вже зафіксовано щонайменше 11 випадків скарг із цього питання, включаючи ситуації, коли запалення не було включено.

Відкликальна кампанія торкнеться близько 1,85 мільйона автомобілів у США. Toyota планує почати зв’язуватися з власниками порушених машин у грудні для проведення необхідних заходів щодо усунення виявлених дефектів та запобігання можливим наслідкам.

Джерело OBOZREVATEL
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти