Volkswagen створить нову платформу для дешевих електрокарів

Volkswagen планує створити нову платформу для дешевих електромобілів, але ця зміна застосовуватиметься виключно на китайському ринку. Глава китайського підрозділу VW Ральф Брандштеттер повідомив, що вартість таких електромобілів становитиме від 140 до 170 тисяч юанів (від 19,5 до 23,7 тисяч доларів). Планується розпочати виробництво у 2026 році.

Нова платформа, що отримала назву Main Platform, заснована на існуючій архітектурі MEB, але суттєво спрощена. Крім того, китайський підрозділ Volkswagen планує значно збільшити рівень локалізації електромобілів на цій платформі порівняно з моделями сімейства ID, які вже випускаються в країні.

Виробник вважає за необхідне знизити вартість локальних моделей через втрату позицій на місцевому ринку внаслідок посилення конкуренції з боку китайських автовиробників. Однак навіть при введенні нових доступних моделей Volkswagen намагається уникати “війни цін” і підкреслює, що цінова стратегія дозволила збільшити продаж популярної моделі ID.3 в Китаї.

Нова цінова політика Volkswagen спрямована на успішну конкуренцію не лише з електромобілями місцевих брендів, а й з деякими моделями, що оснащені традиційними двигунами внутрішнього згоряння.

Джерело Reuters
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти