У США відкрили першу дорогу з бездротовою зарядкою для електрокарів: фото

У Детройті, штат Мічиган, було представлено першу громадську дорогу з технологією бездротової зарядки для електромобілів у США. Проект, реалізований спільними зусиллями місцевої влади, Міністерства транспорту Мічигану та компанії Electreon, запроваджує інноваційну систему зарядки, яка зможе розширитись по всьому штату у 2024 році.

Електрична дорога призначена для заряджання електромобілів, обладнаних приймачами компанії Electreon. Мідні котушки індуктивної зарядки встановлені під поверхнею дороги та передають енергію безпосередньо в акумуляторні батареї автомобілів під час їхнього руху.

Швидкість бездротової зарядки, звичайно, не можна порівняти з традиційними зарядними станціями, проте дана технологія покликана звільнити власників електромобілів від необхідності активного керування процесом заряджання.

На даний момент проект знаходиться на стадії тестування, під час якого використовується фургон Ford E-Transit для дослідження та доопрацювання системи. Крім того, поруч із ділянкою дороги встановлено дві статичні індуктивні зарядні станції, що надають можливість заряджання електромобілів у період стоянки.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти