З 1 січня деяких українських водіїв почнуть штрафувати на 48 тисяч гривень: кому терміново потрібно вжити заходів

З 1 січня 2024 року на українських водіїв, що знаходяться на території Чехії, очікують серйозні штрафи у розмірі до 48 тисяч гривень. Міністерство транспорту Чехії анонсувало запровадження спеціального реєстру для автомобілів з українськими номерними знаками, починаючи з 1 жовтня 2023 року.

Головною метою запровадження нововведення є спрощення процедури стягнення штрафів та ідентифікації водіїв-порушників правил дорожнього руху. З початку 2024 року обов’язковим реєструватиме транспортні засоби громадян України протягом 7 днів з моменту отримання тимчасового захисту або візи. У разі порушення цього правила на водіїв можуть бути накладені штрафи, що сягають 30 тисяч крон (близько 48 тисяч гривень).

Процедура реєстрації буде безкоштовною та здійснюватись у місцевих органах влади за місцем перебування. Важливо, що техогляд при цьому не буде потрібно.

Представник мерії Пардубице, Крістіна Власакова, пояснила, що часта зміна місця проживання українців у країні ускладнює їхню ідентифікацію у разі порушення правил дорожнього руху. Введення нової системи реєстрації дозволить боротися з цією проблемою, спростивши процес виставлення штрафів та їхнє подальше стягнення.

Для українських водіїв, що знаходяться на території Чехії, важливо вжити заходів та своєчасно зареєструвати свої транспортні засоби, щоб уникнути непередбачених фінансових втрат та проблем із законом.

Джерело Znaj.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти