З 2024 року нові машини почнуть блокувати доступ до керування п’яним водіям

Національна Адміністрація Безпеки Дорожнього Руху США (NHTSA) оголосила про старт розробки технологій, які запобігатимуть водінню у стані сп’яніння, повідомляє The Guardian.

У 2021 році американський Конгрес доручив NHTSA запровадити технологію, щоб спробувати запобігти понад 10 тисячам смертей на дорогах щороку. Закон вимагає ухвалення стандарту безпеки до листопада 2024 року, якщо розробка буде готова. NHTSA розпочала збір інформації та коментарів громадськості з приводу того, як розробити, законодавчо вимагати та впровадити майбутню розробку.

Заступниця міністра транспорту США Поллі Троттенберг закликала розробників об’єднати зусилля та пропонувати свої найкращі ідеї та дослідження для якнайшвидшого впровадження ініціативи. Американська влада вже узагальнила наявні напрацювання в цьому напрямку і оприлюднила перелік вимог до технології розпізнавання п’яних водіїв.

В даний час ведеться розробка датчиків на основі зчитування дихання або дотику, камери, що відстежують рух очей, алкотестерів, які блокують запуск двигуна у разі перевищення граничних показників алкоголю в крові.

NHTSA має протестувати технологію щодо стабільності, як вимагати від автовиробників інтегрувати їх у нові машини. Поки що немає однозначного пояснення, як це зробити до кінця наступного року.

Джерело Guardian
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти