Нульове розмитнення повертається, але не для всіх: хто зможе безкоштовно ввозити авто в Україну

В Україні з’явилися два законопроекти (№10353 та №10354), націлені на запровадження нульового розмитнення для певних категорій осіб, які брали участь у бойових діях або постраждали внаслідок військової агресії проти України. Ці ініціативи передбачають звільнення від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та ввізним митом операцій із ввезення на територію України певних видів транспортних засобів, встановлених у законопроектах.

Право на безкоштовне розмитнення надається таким категоріям осіб:

– учасники бойових дій.

– мобілізовані особи, за винятком дезертирів.

– родичі загиблих унаслідок військової агресії проти України.

– власники транспортних засобів, які отримали пошкодження внаслідок військової агресії проти України.

Транспортні засоби, такі як легкові автомобілі, причепи, мотоцикли, вантажівки та ін. можуть бути ввезені на територію України з нульовою розмитненням, якщо законопроекти будуть прийняті.

Також розглядається можливість надання права на нульове розмитнення громадянам, які передали свої автомобілі військовим підрозділам або брали участь у заходах щодо відсічі військової агресії проти України.

Важливо відзначити, що запропоноване нульове розмитнення є тимчасовим заходом і діятиме під час воєнного стану і до 31 грудня року, наступного за роком, у якому буде скасовано воєнний стан.

Законопроекти розробили народний депутат Георгій Мазураш, який відомий своїми численними законодавчими ініціативами.

Джерело Telegraf.in.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти