Популярний в Україні автобренд відкликає понад 1 млн автомобілів через небезпечний збій

Японський автоконцерн Toyota проводить велику міжнародну кампанію з відкликання більш ніж 1,2 мільйона автомобілів, випущених у період з 2020 по 2022 рік. Причина цього заходу – виявлений збій у роботі електронного блоку подушки безпеки переднього пасажира.

Особливо цей дефект торкається гібридних моделей, таких як Toyota Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Highlander, Sienna, а також деякі моделі Lexus, включаючи ES250, ES300H і RX350.

Суть проблеми полягає в тому, що система класифікації пасажирів (OCS) може припускатися помилок і невірно визначати, чи знаходиться на передньому сидінні доросла або дитина. Це може призвести до неправильного спрацювання подушки безпеки у випадку аварії.

Для вашої власної безпеки та безпеки пасажирів, Toyota рекомендує власникам “проблемних” автомобілів тимчасово не використовувати переднє пасажирське сидіння до усунення цієї проблеми. Основною метою цієї кампанії є усунення дефекту та забезпечення безпеки всіх водіїв та пасажирів.

Зазначимо, що поки немає точних даних про те, чи дана сервісна акція буде поширюватися і на Україну, але, враховуючи популярність Toyota та Lexus на українському авторинку, власникам таких автомобілів слід слідкувати за офіційними повідомленнями від виробника та звертатися до найближчого авторизованого сервісного центру для уточнення. інформації.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти