У мережі показали рідкісні моделі «Запорожця», про які мало хто знає: фото

Історія Запорізького автомобільного заводу (ЗАЗ) налічує безліч дивовижних прототипів та експериментальних моделей, про які мало хто знав. Деякі з них були справді новаторськими для свого часу, інші залишилися унікальними проектами, які так і не перейшли в масове виробництво.

Один із таких рідкісних екземплярів – ЗАЗ-970, який отримав прізвисько “Точило” через свою закруглену передню частину. Цей автомобіль був цікавим прототипом, який не увійшов у серійне виробництво, але залишив свій слід в історії ЗАЗ.

Ще одним фантастичним проектом був ЗАЗ-1104 Купе, розроблений у 1980-х молодим дизайнером. Цей швидкий купе на базі Таврії був створений зі склопластику на алюмінієвій рамі, але незважаючи на свій потенціал, так і залишився лише прототипом і не потрапив у виробництво.

Інтерес викликає також прототип “Білка”, створений Державним науковим центром НАМІ. Цей автомобіль з мотоциклетним двигуном, розташованим ззаду, мав унікальну систему входу та виходу, що вимагає нахилу передньої частини вперед. “Білка” була представлена у двох варіантах – для міста та для сільської місцевості, але так і залишилася ексклюзивним проектом, який не перейшов у серійне виробництво.

Історія заводу ЗАЗ багата на різноманітні проекти, і ці захоплюючі прототипи є свідченням творчості та новаторства дизайнерів та інженерів протягом багатьох років.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти