Стало відомо, водії якої марки машин найчастіше потрапляють у ДТП

Дослідження, проведене компанією LendingTree, дійшло висновку, що водії автомобілів Tesla мають більш високу ймовірність попадання в аварії в порівнянні з водіями інших великих автомобільних брендів. Аналіз страхових даних показав, що у США власники Tesla зазнали найвищого рівня аварійності – 23,5 випадків на 1000 водіїв з листопада 2022 року по листопад 2023 року.

Ця статистика позиціонує власників Tesla як найбільш схильних до аварій серед тридцяти досліджених автомобільних брендів. Єдині, хто стикається з великою кількістю дорожніх інцидентів, включаючи зіткнення, перевищення швидкості та інші правопорушення – це водії Ram Trucks.

Страховий експерт LendingTree Роб Бхатт відзначає, що статистика аварійності автомобільних брендів може впливати на оцінку ризику страховими компаніями. Проте особиста історія водія, така як наявність штрафів, аварій чи серйозних правопорушень залишається важливим фактором при визначенні страхових тарифів. Проте, безпека бренду загалом також має значення.

Це дослідження приходить на тлі відкликання більш ніж двох мільйонів автомобілів Tesla через побоювання щодо програмного забезпечення системи “автопілот”. Цей відгук спрямований на вирішення проблем, які можуть призвести до зловживання системою. На початку року також було відкликано понад 360 000 автомобілів через потенційні проблеми з технологією безпілотного водіння.

У рамках розслідування, проведеного The Washington Post, було детально описано 736 аварій, включаючи 17 смертельних за участю системи “автопілот” Tesla, починаючи з 2019 року. Звіти вказують, що система “автопілот” активувалася на невідповідних для неї дорогах, що призвело до серйозних наслідків, включаючи смерть.

Судові позови, пов’язані з нещасними випадками, у яких використовувалася технологія Autosteer, також стали великою проблемою Tesla. Тим не менш, інтерес до марки Tesla залишається високим, особливо після представлення довгоочікуваного електричного пікапа Cybertruck, незважаючи на побоювання щодо його безпеки.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти