В Україні суд покарав поліцейських за незаконний штраф водія: що вони зробили

В Україні суд ухвалив рішення про дисциплінарні заходи щодо поліцейських за неправомірні дії щодо водія. Події розгорнулися, коли співробітники поліції зупинили автомобіль, ймовірно, за порушення правил дорожнього руху, і запропонували водію пройти перевірку на алкогольне сп’яніння. Після того, як тест показав відсутність алкоголю, поліцейські почали звинувачувати водія в наркотичному сп’яніння, незважаючи на його спокійну поведінку та чітку координацію.

Суд, вивчивши відео інциденту та провівши аналіз, дійшов висновку про необ’єктивність дій поліцейських, вказавши на їхні спроби у будь-який спосіб скласти протокол про адміністративне правопорушення. У результаті суд визнав водія невинним і закрив провадження у справі, висловивши обурення діями інспекторів.

Постановою суду начальнику Управління патрульної поліції було доручено провести службове розслідування щодо інспекторів з можливим притягненням їх до дисциплінарної відповідальності. Цей випадок наголошує на важливості законності та справедливості у діях правоохоронних органів, а також на необхідності захисту прав громадян.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти