Федоров розповів, коли українці зможуть розмитнити авто у “Дії”

В Україні очікується значне спрощення процедури розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації завдяки планам щодо запровадження цієї послуги у державний додаток “Дія”. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про наміри внести відповідний законопроект до Верховної Ради до кінця 2023 року. Планується, що у 2024 році законопроект буде ухвалено, дозволяючи українцям використовувати додаток для розмитнення авто на єврономерах.

Раніше, у 2023 році, два законопроекти на цю тематику були відхилені Верховною Радою через побоювання, що запропонована формула розмитнення значно знизить доходи державного бюджету. Однак, за словами Федорова, новий законопроект, який передбачається впровадити до “Дії”, був доопрацьований та отримав підтримку більшості депутатів.

Поки що неясно, як виглядатиме остаточна формула розмитнення в додатку, але передбачається, що весь процес займе не більше 10 хвилин і буде здійснюватись без прямої участі митників. Це стане значним спрощенням для власників автомобілів на іноземній реєстрації, прискорюючи та спрощуючи процедуру розмитнення.

Джерело technofan.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти