В Україні травмовану пасажирку тролейбуса поліція покарала за порушення ПДР

У Львові притягнули до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху 69-річну місцеву мешканку, яка постраждала під час поїздки на тролейбусі. Як повідомила у себе у Facebook журналістка Віка Балицька, пенсіонерка шукала справедливості у поліції, але у результаті була покарана сама за свої страждання.

У публікації наголошується, що інцидент стався наприкінці вересня. Львів’янка їхала тролейбусом №24 проспектом Червоної калини. Раптом водій вдарив по гальмах, від різкої зміни швидкості жінка та ще кілька пасажирів впали на підлогу. При цьому пенсіонерка зазнала серйозної травми – перелому щелепи. Постраждалій довелося проходити стаціонарне лікування у лікарні.

Після виписки вона звернулася до поліції з проханням розпочати кримінальний розгляд події. Слідчий відкрив провадження, але в результаті не знайшов підстав для притягнення водія тролейбуса до відповідальності. Водночас стосовно постраждалої пенсіонерки винесли постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.125 КУпАП. На думку поліцейських, вона порушила правила дорожнього руху, тримаючись під час поїздки за поручень однією рукою, а не двома.

Балицька називає подібне ставлення до літньої жінки «немислимим глумленням». Вона прикріпила до посту фото постанов слідчого та патрульного, які підтверджують слова жінки. При цьому журналістка звернула увагу, що у правилах дорожнього руху не вказано, скількома руками пасажир повинен триматися за поручень – однією чи двома. І хоча санкція за ст.125 КУпАП передбачає лише попередження, пенсіонерка налаштована рішуче опротестувати рішення поліції, щоби відновити справедливість. У коментарях під постом юристи зголосилися допомогти жінці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти