Українським водіям розповіли, як уникнути аварій у складних дорожніх умовах

Останніми днями в Україні панує складна погода, яка вкрай негативно впливає на дорожні умови. У зв’язку з цим у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури вирішили звернутися до вітчизняних водіїв із рекомендаціями, як уникнути аварії чи неприємностей на дорозі.

Насамперед чиновники закликають найближчими днями утриматися від далеких поїздок. Якщо цього не виходить, слід подумати про використання спеціальних техзасобів. Зокрема, йдеться про ланцюги та браслети проти ковзання. На ожеледиці або в заметі вони допоможуть збільшити зчеплення коліс із дорожньою поверхнею та вибратися зі снігового полону.

Зазначається, що застосування ланцюгів не потребує спеціальних знань та навичок. Водіям просто потрібно просмикнути їх навколо колеса через отвір між колісним та гальмівним диском. Також рекомендується брати з собою в негоду буксирувальний трос, лопату, каністру із запасом палива, зимову омивайку. Крім іншого, слід перевірити речі, які за умовчанням повинні бути в автомобілі – вогнегасник, аптечку і знак аварійної зупинки.

У негоду водіям потрібно бути особливо уважними до швидкісного режиму, безпечної дистанції, маневрів та використання світлотехніки. В екстрених випадках слід негайно звертатися за телефонами 101, 102 та 103.

Джерело Sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти